HARMONOGRAM I ZASADY ZALICZANIA Z PRZEDMIOTU 'OBLICZENIA CHEMICZNE'

Rok studiów I, semestr I
Liczba godzin: 15
Prowadzący: dr inż. Marcin Łukasiewicz, Katedra Technologii Węglowodanów

Celem przedmiotu jest przygotowanie studentów do samodzielnego wykonywania obliczeń chemicznych związanych z tematyką ćwiczeń laboratoryjnych z chemii oraz przedmiotów pokrewnych, a także niezbędnych w pracy zawodowej technologa żywności.

ZASADY ZALICZENIA PRZEDMIOTU
  1. Technologia Żywności
  2. Towaroznawstwo
  3. Bioinżynieria


SZCZEGÓŁOWA TEMATYKA ĆWICZEŃ:
  1. Technologia Żywności
  2. Towaroznawstwo
  3. Bioinżynieria


LITERATURA
  1. Chemia Ogólna; L. Pajdowski; PWN, Warszawa 1999.
  2. Chemia. Podstawy i zastosowania, M.J. Sienko, R. A. Plane, WNT, Warszawa 2002.
  3. Obliczenia chemiczne. Zbiór zadań z chemii ogólnej i analitycznej nieorganicznej; praca zbiorowa pod redakcją A. Śliwy; PWN, Warszawa 1987.
  4. Ćwiczenia rachunkowe z chemii analitycznej; praca zbiorowa pod redakcją Z. Galusa; PWN, Warszawa 2002.