HARMONOGRAM I ZASADY ZALICZANIA Z PRZEDMIOTU 'OBLICZENIA CHEMICZNE'
Rok studiów I, semestr I
Liczba godzin: 15
Prowadzący: dr inż. Marcin Łukasiewicz, Katedra Technologii Węglowodanów
Celem przedmiotu jest przygotowanie studentów do samodzielnego wykonywania obliczeń chemicznych związanych z tematyką ćwiczeń laboratoryjnych z chemii oraz przedmiotów pokrewnych, a także niezbędnych w pracy zawodowej technologa żywności.
ZASADY ZALICZENIA PRZEDMIOTU
- Technologia Żywności
- Towaroznawstwo
- Bioinżynieria
SZCZEGÓŁOWA TEMATYKA ĆWICZEŃ:
- Technologia Żywności
- Towaroznawstwo
- Bioinżynieria
LITERATURA
- Chemia Ogólna; L. Pajdowski; PWN, Warszawa 1999.
- Chemia. Podstawy i zastosowania, M.J. Sienko, R. A. Plane, WNT, Warszawa 2002.
- Obliczenia chemiczne. Zbiór zadań z chemii ogólnej i analitycznej nieorganicznej; praca zbiorowa pod redakcją A. Śliwy; PWN, Warszawa 1987.
- Ćwiczenia rachunkowe z chemii analitycznej; praca zbiorowa pod redakcją Z. Galusa; PWN, Warszawa 2002.